El Club de Tast

El 17 març 1984 va tenir lloc la celebració d’una festa gastronòmica local organitzada pel Gremi d’Hostaleria de Sitges amb el títol de I Menjar de Tast, a l’envelat vuitcentista instal · lat al Passeig de la Ribera. En ell van participar hotels, restaurants, bars, discoteques, pastisseries i fleques i va comptar amb col · laboracions especials de la localitat, aconseguint un gran ressò més d’una clamorós èxit.
Arran d’aquest esdeveniment del tot popular, els restaurants participants motivats per l’objectiu comú de potenciar la gastronomia local, van decidir unificar els seus esforços i crear el Club de Tast de Sitges, tenint com una de les principals premisses acceptar el compromís de la qualitat i bon servei, com a norma fonamental a seguir per cada un dels membres fundadors del Club.
El bateig del Club de Tast es va fer el 5 de desembre del mateix any 1984 a l’Hotel Subur, sent apadrinat amb tots els honors per les Caves Freixenet i el Gremi d’Hostaleria de Sitges. Es van sortejar les taules i cada taula degustar un menú diferent elaborat per cada un dels membres fundadors.
El mateix dia es va presentar als professionals d’hostaleria i premsa especialitzada la primera acció conjunta del Club que va consistir en la confecció del Passaport Gastronòmic del Club, sota el lema de Restaurants de Cuina Suburense. Aquest passaport es lliurava als clients dels establiments i la seva utilització consistia a anar visitant cada un dels restaurants ia mesura que ho feien, l’encarregat del restaurant marcava amb un segell el visat conforme havia estat visitat i al finalitzar el recorregut per tots els restaurants del Club, el client era obsequiat amb un dinar al restaurant escollit segons les seves preferències. El passaport va ser esponsoritzat pel Grup Freixenet i sens dubte va tenir gran acceptació, arribant fins i tot a copiar la idea per altres col · lectius nacionals i estrangers. La presentació la va fer el cronista oficial de la ciutat de Barcelona i gran enamorat de Sitges, Avel • lí Artis Sempronio.
Es va triar també com a anagrama del Club el dibuix original del prestigiat pintor resident a Sitges, Manuel Blesa, pintor que col · labora sempre amb el nostre Club.