ES PRESENTA ORIGEN GARRAF

Vilanova i la Geltrú, Novembre 2015.- Node Garraf, l’agència de desenvolupament econòmic de la comarca del Garraf ha posat en marxa la campanya Origen Garraf que té com a objectiu la promoció, difusió i coneixement de la gastronomia i els productes emblemàtics de la comarca del Garraf.
Aquests productes singulars són: l’escarola perruqueta o cabell d’àngel (cichorium endívia), els espigalls (brassica oleracea), la gamba de Vilanova (aristeus antennatus), el cargol punxec (bolinus brandaris) i la malvasia de Sitges. La raó d’haver escollit aquests productes són diverses però en destaquen la seva excel·lència i la seva raresa i escassetat, entesa com a qualitat de productes únics. El Garraf, amfiteatre rocós davant de la mar Mediterrània, degut a la seva orientació, cultura i tradicional aïllament és una comarca que ha donat productes agroalimentaris amb aquestes característiques. Cal destacar que algun d’aquests productes han estat en perill d’extinció.
La campanya vol implicar els productors, mercats municipals, gremis de restauració, associacions gastronòmiques, restauradors, escoles d’hostaleria i de cuina. Entre les activitats destaquen tastos de producte que s’organitzaran al llarg del mes de desembre i la confecció de receptaris tan d’arrel tradicional com moderns.
La campanya Origen Garraf comptarà amb el suport i la complicitat de totes les associacions i institucions que tinguin relació amb aquests productes i la seva gastronomia, entre elles l’Associació Espigalls del Garraf. Des d’aquesta associació, fundada per diferents pagesos que conreen l’espigall i l’escarola, consideren aquesta campanya com “la primera activitat pública i amb ressò social de la nostra associació i lliga directament amb els nostres objectius fundacionals: fomentar el conreu respectuós i sostenible, el coneixement i el consum dels espigalls, espigallets i brotons del Garraf”. Per la presidenta de Node Garraf, l’alcaldessa de Canyelles Rosa Huguet “busquem posicionar els nostres productes més emblemàtics i fer visible tota la cadena de valor. Hem de parlar dels pagesos i pescadors, però també de la gastronomia, per això hem implicat des dels productors als cuiners, passant pels mercats”.
Els organitzadors destaquen la voluntat de continuïtat de la campanya Origen Garraf i posant en valor els 5 productes volen contribuir a dotar la comarca del Garraf d’atributs de valor afegit econòmic, social i cultural

Publicado en Noticies.